Ana içeriğe atla

Bu Blogun Açılma Sebebi

Sosyal  medyanın gücü artık herkes tarafından bilinmekte. Artık insanlar ilişkilerini yediklerini içtiklerini nelerden hoşlanıp hoşlanmadıklarını açık bir şekilde sosyal medya aracılığı ile takipçilerine gösteriyorlar. Sosyal medya yerinde kullanıldığında çok güzel ki ben sosyal medya aracılığı ile bir çok sanatçı ile yakın

dostluk ilişkisi kurdum. Kendi hemşerilerime kendi hobilerimle ilgili olarak birçok kişiyle arkadaş dost abi kardeş oldum. Bana çok güzel şeyler kattı hayata dair. 19 yaşımdan beri bir TRT sanatçısının grubundan birçok güzel insanla tanışıp arkadaş olup ve ailece ilişkiler kurmak çok keyifli . Kendimi onlarla bir arada bulunduğum için şanslı sayıyorum. Aynı dili konuşabileceğim(bu benim için Türk Sanat Müziği için) birçok insanla  önce sosyal medyada tanışıp ardından onlarla bir yerlerde bir kahve içip kırk yıl hatır oluşturmak çok keyifli çok güzel anılar. Hala da görüşmelerimiz dostluklarımız devam etmekle. O kadar işi büyyük ki birbirimizin evinde "birer evlat"olduk.Onların dertleriyle dertlenip sevinçleriyle mutlu olduk. Hatta müziğe olan ilgimden dolayı gittiğim konserler ,tanıştığım sanatçılar ile ilgili sosyal medyada çeşitli yazılar yazıp profilimden paylaştım . Hal böyle iken benim de uzun zamandır kendimle ilgili biriktirdiğim yazıları anıları blog aracılığı ile paylaşmak istiyordum . Ve öyle bir an geldi ki bu blog açıldı. 


İşte bu blogun açılma hikayesi : 

02.11.2013 tarihinde bu blog sayfamı açtım .Aslında blog açma hikayem biraz farklı.Optimist Yayınlarının sıkı bir takipçisi olan ben , yayınevinin sosyal medya üzerinden yaptığı günlük bir yarışmaya katılım yaptım. Hediye olarak da Salih Seçkin Sevinç'in 'Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya " adlı kitabı yazardan imzalı bir şekilde tarafıma gönderildi. Çok mutlu oldum. İlk defa bir yazardan imzalı kitap armağanı almıştım. Kitap bir süre kütüphanemde bekledi. Okumak istiyordum bir ütrlü vakit olmuyor ve daha önce elimde olan kitapları okuyup onu sıraya almam gerektiğini biliyordum. En sonunda kitabı aokumaya başladım ve 3 gün sonra kitap bitti. Kitabın bittiği gün cuma idi. SKitabı bitirdiğimde uzun zamandır aklımda yer eden blog açma fikri bu sayede daha da bende perçinleşti.Cesaretim yerine gelmiş ve hiç vakit kaybetmeden  ertesi gün sabahtan bir blog açtım. Blogu açar açmaz da kitabın yazarına ulaşmak için kitabın arkasında yer alan yazarın e-mail adresine bir mail yazdım. 1 saat içinde geri dönüş oldu. Çok güzel bir cevap almıştım. E-mailin sonunda telefon numarası vardı. Aramak istedim. Aradım kendimi tanıttım karşılıklı olarak tanıştığımıza memnun olduk.Birkaç kere telefonla görüştük. Daha yüzyüze gelip el sıkışamadık kucaklaşamadık .

Bir telefon görüşmemizde 2.nci kitabının bloglar üzerine olacağını ve benimle yazışmalarını kitabına taşıyacağını söyledi ve bu konuda izin istedi.Ben de çok memnun olurum diyerek kendisine izin verdim. 
Onunla her telefon görüşmemizde kendisinin yemek sitesi olan "harbiyorum.com" için reklam olacağını düşündüğümden Bolu'ya davet ettim. Hala da gelmedi. Ben İstanbul'a geldim onunla hala görüşemedim.Planlama ve programa Bolu'yu dahil ettim.Onunla Bolu'ya ilerleyen tarihlerde giip Bolu yemeklerini ona tattıracağım.
İkinci kitabı Ocak 2015 tarihinde çıktığında "hayırlı olsun " diye sosyal medyaya yazdığımda "kitapta sen de varsın" cevabını aldım.Aslında beni yazmasına şaşırmadım. Açıkçası  böyle bir şeyi  bekliyordum. İnternette çok fazla blog varken ve çoğu popüler bloglar olması nedeniyle beni yazmaz diye aklımdan geçirmişt.m Kendisi sen de varsın deyince kitabı aldım.Henüz okuyamadım gerçi. kendimle ilgili bölümü okudum sadece :)

Kitabında bana da yer veren bu kocaman yürekli güzel insan "sosyal pazarlama gurusu" olan Salih Seçkin Sevinç ağabeyime sonsuz teşekkür ederim. Beni ziyadesiyle onure etti.


Yorumlar

  1. Kitapta bloğunuzu görünce hemen okumak istedim. Blogunuz bol okuyuculu olsun 👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum Berna hanım .. İlginiz için teşekkür ederim. Salih ağabeyimin sayesinde sizin gibi bloggerlar ile görüşme ve tanışma fırsatı yakaladığım için şanslıyım.
      İyi Günler Dilerim.
      Saygılarımla

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evleri Yüksek Kurdular...

Gülten Akın'ın şiirine bir bakalım :

Evleri yüksek kurdular,
Önlerinde uzun balkon;
Sular aşağıda kaldı,
Aşağıda kaldı ağaçlar Evleri yüksek kurdular.
On Bin basamak merdiven;
Bakışlar uzakta kaldı,
Uzakta kaldı dostluklar. Evleri yüksek kurdular,
Cama,betona boğdular.
Usumuzdaydı unuttuk;
Topraktan uzakta kaldı,
Toprağa bağlı olanlar.
Hayatım boyunca 1.nci kat ile 5.ncii kat arasında geçen bir yerleşik düzenim vardı. Üniversitede öğrenciyken ilk evimiz 1.nci katta daha sonraki evimiz 5.nci katta idi. Gerede'de 4.ncü katta Bolu'da 2.nci katta oturduk. Hep bu daireler arasında orta katlarda geçip gitti ömrüm.. 
İstanbul'da iş bulunca buraya yerleşme fikrinde kalacak yer sıkıntısı doğduğunda ev bakıyorum baktığım evler normal katlardan bayağı bir yüksek katlı evlerden oluşuyor.İşte X İnşaat güvencesiyle Residence daireler kiralar şu kadar TL gibi ilanlara baktım .Normal düzeydeki evlerin hepsi eski ve salaş olduğundan dolayı o evlerin sorunlu olduğunu bildiğimden uzak ka…

Gerede'de Sabah Çorbası

Sabahın rahmeti ve bereketi bir ayrıdır. Sabah saatleri çok özeldir. hele ki Sabah namazına kalkıp huşu içinde namazını eda edip, Allah(CC)'a af,mağfiret ve rızk dilemek sabahları daha da özel kılan nedenlerdir. Sabah namazı vaktinde gökten melekler iner ve sabah erken kalkanın rızkı bol olur diye bir atasözümüz de vardır .
Sabahları uyku mahmurluğunu gidermenin çeşitli yolları vardır. Kimisi için çay, kimisi için kahve , kimisi içinse bir çorba sabah uykusunu alır  ya da kahvaltı için ideal gıdalardır. Bu gıdaların herhangi birini tükettiğinizde bütün gün dinç, enerjik ve işinizde de verimli olursunuz.

Sabahları açık olan 2 yer vardır. Bunlar 'Sabahçı Kahvehaneleri' ile 'Çorbacı' lardır. Bu iki mekan sabah namazından çıkışa yani saat 06.00 gibi açık olmak zorundadır. 'Sabah erken kalkanın rızkı bol olur' sözüne binaen bu mekanları işletenler o saatlerde mekanları açmak durumundadırlar. 
Sabah çorbası çok önemlidir. Dört mevsimde de yeri vardır. Yaz kış so…

Hoşgeldin Yazısı

Bismillahirrahmanirrahim ( Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla)

Her işe besmele ile başlamak o işe kolaylıklar esenlikler verir. Ben de bloguma Allah'ın adıyla başlamak istedim. Yeni bir blog yazarıyım. Kendi dünyamı yazmak,kendimce fikirlerimi beyan etmek istedim. Sosyal Medyada Facebookta varım. bir de blog açarak birikimlerimi paylaşmak istedim.
Yeni bir başlangıç için Kasım ayını seçmiş olmam biraz saçma gibi olsa da aslında Kasımda başlangıç yapmak güzeldir. Eylül, Ekim gibi değildir Kasım. Tam bir kabuğa çekilme vaktidir. Çünkü kış gelmiştir artık. Havalar erken kararmaya başlamış ve gn erken bitmeye başlamıştır. Yeni bir başlangıç için en uygun zamandır asılında. Geride kalan 10 ayın muhasebesini yapıp bundan sonraki 2 ayı daha iyi geçirmeye niyetli olmadır. Yılın bitimine 2 ay kala doğrularıyla yanlışlarıyla eksi ve artılarıyla geride bıraktığımız zamanların değerlendirmesini yapıp yılı iyi bir biçimde bitirme planlaması yapmaktır.
Kabuğa çekilişin ve planlamaların b…